Collective housing Building D + P + 2E, volunteers IF

Project Description

PROJECT YEAR2015
CATEGORYCOLLECTIVE DWELLINGS
PROJECT STAGEBUILDING AUTHORIZATION
LOCATIONVOLUNTEERS, IF
FLOOR AREA 271 m2
GROSS FLOOR AREA 1085 m2

The building, cut for a location in the northern part of Bucharest, contains 6 apartments of 3 rooms, with generous loggia or balconies and an underground parking for 10 cars.

The orientation towards the cardinal points influenced the compliance and composition of the facades. Vertical slots with lateral fixed parasit were proposed for the eastern and western façades, while the southern façade was conformed as a substructure incorporating the apartments ' Logies and balconies in a playful manner, Differentiated and ensures both a level of balanced natural illumination at all levels and optimum sun protection for indoor spaces.

In addition to spatial compliance, the finishes, facilities and the degree of equipment of the building place the property in the category of high comfort dwellings.

Projects Similar