Locuinte duplex, Bucuresti S1

DESCRIERE PROIECT

AN PROIECT2019
CATEGORIEREZIDENTIAL – LOCUINȚE DUPLEX Sp+P+2E+M
STADIU PROIECTIN PROGRES
LOCALIZAREBUCUREȘTI, STR. ING. PISONI 16-18, S1
SUPRAFAȚĂ CONSTRUITĂ LA SOL 56 m2
SUPRAFAȚĂ DESFĂȘURATĂ 368 m2

Pe amprenta unei case vechi din zona Căii Plevnei a Bucureștiului, pe o parcelă de 220 mp, proiectul a două locuințe duplex de amprentă mică și dezvoltate pe verticală propune o alternativă contemporană de abordare a țesutului urban tradițional și fărâmițat, prin eliberarea semnificativă a nivelului curții și configurarea unui volum construit curat și alipit la calcanele nordic și estic, sprijinit pe unele elemente constructive ale clădirii vechi în regim parter.

Ca o amintire a construcției vechi, a rămas și portalul de la prima casă, fiind însă dezbrăcat de utilitatea lui inițială.  Volumul superior este fragmentat din loc în loc de logii ce completează armonios jocul ferestrelor din fațadă, respectând desenul cursiv și riguros al falțurilor anvelopantei.

Întregul demers al proiectării a însemnat negocierea strânsă dintre nevoile beneficiarilor, pe de o parte, constrângerile unui lot destul de mic, cu două calcane, și necesitatea acordării unui drept de servitute de trecere imobilului din zona posterioară.

PROIECTE SIMILARE