Locuinta urbana – Interventie in zona istorica protejata, Bucuresti

DESCRIERE PROIECT

AN PROIECT2017-2018
CATEGORIEREZIDENTIAL – IMOBIL D+P+2E CU 2 APARTAMENTE
STADIU PROIECTIN CONSTRUCTIE
LOCALIZAREstr. Ing. B. Giulini, nr. 5, Bucureşti, sector 6.
SUPRAFAȚĂ CONSTRUITĂ LA SOL 151 m2
SUPRAFAȚĂ DESFĂȘURATĂ 559 m2

Proiectul presupune intervenția asupra unui imobil interbelic cu disfuncționalități atât la nivel structural și de finisare, cât și la nivel de relaționare interioară între spații, cu scopul de a-i spori parametrii și a-l aduce la standardele contemporane de utilizare.

Volumul propus creează un dialog între vechi și nou, prin păstrarea părții valoroase din punct de vedere arhitectural a casei vechi și completarea acesteaia cu un corp de clădire modern, adaptat la cerințele actuale în materie de locuire și confort. Clădirea astfel rezultată are dublul avantaj de a se încrie coerent în fondul construit existent, concomitent cu crearea unei interrelaționări funcționale între spațiile nou create.

Limbajul arhitectural este unul discret și sincer, binomul nou-vechi fiind tratat separat la nivel de finisaj prin tencuieli de culori și texturi diferite, împărțind în același timp și elemente de conexiune – precum finisajul cald cu furnir natural de lemn.

Imobilul de locuit rezultat se încadrează în gabaritul local al zonei, având regim de înălțime D+P+2E, conține două apartamente și e dotat cu parcare la demisol, spații private deschise către exterior – balcoane, terase circulabile, spațiu verde amenajat și grădină.