Microhidrocentrale

DESCRIERE PROIECT

AN PROIECT2009-2013
CATEGORIEARHITECTURĂ INDUSTRIALĂ
STADIU PROIECTÎN CONSTRUCȚIE / REALIZATE
LOCALIZAREMULTIPLE AMPLASAMENTE
SUPRAFAȚĂ CONSTRUITĂ LA SOL 150 m2
SUPRAFAȚĂ DESFĂȘURATĂ 180 m2

Dezvoltarea independenței energetice a României reprezintă una dintre prioritățile strategiei de siguranță națională. Suplimentar, asigurarea unei fracții consistente de energie din surse regenerabile este esențială pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră din UE.

Salbele de microhidrocentrale pe râurile medii și mici s-au dovedit a fi unele dintre cele mai potente modalități de valorificare a resurselor energetice regenerabile, având în vedere bogata rețea hidrografică a țării.

Chestiunea delicată a constat, însă, în reducerea impactului asupra mediului pentru aceste lucrări de captare a apelor și de integrare a clădirilor microhidrocentralelor în mediul natural. Pentru al doilea aspect care privea în mod direct arhitectura, propunerile noastre de anvelopare a clădirilor cu gabioane din piatră și/sau cu traforuri din lambriu de lemn tratat au fost apreciate de multiple agenții teritoriale de protecția mediului și au fost implementate într-o serie de investiții private de amenajări hidroenergetice, din 10 județe ale țării.

Proiecte coordonate de 4C Project Consulting.

PROIECTE SIMILARE